A CSO Insights szerint a vállalatok nagy része a hatalmas összegeket fektet a sales termelékenységének javításába. Ennek ellenére a fejlesztésre szánt kezdeményezések majdnem fele (44,8%-a) sajnos kudarcba fullad. Csak néhány előre meghatározott elvárást sikerül teljesíteni. Mi lehet az oka a folyamatos kudarcnak?

Elsősorban az automatizáció hiánya! Sokáig a CRM rendszereket automatizációs rendszerekként fogták fel. Nem kellett sok idő, hogy kiderüljön a CRM szoftverek igazából elektronikus jegyzetfüzetekként foghatóak fel, néhány sales specifikus szerkezettel, felépítéssel kiegészítve. A különbség egy modell és egy jól működő, hatékony gyakorlat között a felhasználók, azaz a sales képviselők személye. A lényeg, hogy az automatizációban mindenki értse és tudja intézni a saját feladait, mellyel elérhető a sales folyamat gördülékeny működése. A végcél nem az adatbevitel, hanem az eladás.

A Forbes cikkében olvashatunk további részleteket arról, hogy ezt a hatékonysági szintet miképp érhetjük el:

https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2018/04/24/how-to-adapt-to-the-sales-process-with-crm-automation/#30f9713837bd