Sokunknak már évek óta azt tanítják, hogy a kulcs a sikeres értékesítéshez, hogy a vevői ellenállást megszüntessük és megnyugtassuk őket mikor aggodalmat fejeznek ki termékünkkel, vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Sajnos azonban ha az ellenállás pillanatáig eljutottunk, több mint valószínű, hogy már alapból vesztes pozícióban vagyunk. De mi lenne, ha már úgy jutnánk el az ajánlattétel pillanatáig, hogy semmilyen új probléma nem merül fel?

A Forbes cikke szerint nem mindig a legszerencsésebb, ha nagyobb hangsúlyt fektetünk a problémára és elismerjük azt, mint egy túl buzgó értékesítő. Bizalomvesztést idézhet elő, ha probléma felmerülése esetén csak a termékünk pozitív tulajdonságait próbáljuk kihangsúlyozni. A kulcs a folyamatos és mélyreható kommunikáció a végső alkudozás előtt. Így mire záráshoz közelítünk, mindkét félnek egyértelművé válik, hogy mennyire értékes terméket ajánlunk. Elkerülhetetlen ebben a folyamatban a megfelelő testbeszéd. Az értékesítés nem alakulhat át egy csatává, vagy egy veszekedéssé.

A cikk további részét az alábbi linken olvashatjátok:https://www.forbes.com/sites/ianaltman/2018/01/30/how-to-remove-objections-and-speed-up-the-sales-process/#4c8abfe44639