2018. szeptember 27-én Budapest első számú értékesítési rendezvényén, a SalesTech Budapesten, előadóink között köszönthetjük majd Róbertet. A Huntraco ügyvezetője a sales területen megjelenő automatizációs és digitalizációs technikákról fog előadást tartani.

  1. Mi jelenti a legnagyobb kihívást ma a vezetők számára általában és a számodra, mint vezető számára?

    Az üzleti életet és általában, az élet minden területét már régóta jellemzi a folyamatosan gyorsuló tempó, de az utóbbi évtizedben az üzleti döntéshozók és vezetők számára már talán a legnagyobb kihívássá vált. A tempó gyorsulása az üzlet minden területén új fokozatba kapcsolt. A technológia gyorsuló fejlődése, különös tekintettel a digitalizáció soha nem látott mértékben és mind szélesebb körben teszi azonnal elérhetővé az üzleti, technikai, technológiai információkat, így az innováció nyújtotta versenyelőnyök élettartama nagyságrendileg lerövidült. Ma már egy vezető sem engedheti meg magának, hogy kényelmesen hátradőlve, hosszasan élvezze egy marketing ötlet, vagy egy technikai-technológiai újítás előnyeit, és persze azt sem, hogy ne kövesse figyelemmel iparágának vagy éppen a piaci környezetének szintén egyre gyorsabb változásait, amelyekre minden korábbinál gyorsabban kell reagálnia, vagy éppen előre jeleznie azokat. A ma üzleti vezetői számára a sikerhez már nem elegendő egy jól felépített, több éves stratégia és annak katonás pontossággal történő végrehajtása. Intuíció, alkalmazkodóképesség, kreativitás, kísérletezés és gyors korrigálóképesség, ezeket a készségeket kell kifejleszteni minden vezetőnek, ha sikeres akar lenni ebben a gyorsan változó környezetben. Ezt tartom a legnagyobb kihívásnak.

  2. Mit tartasz a legfontosabb trendnek, ami befolyásolja az üzletet?

    A legfontosabb, az üzleti tevékenységeket befolyásoló trend véleményem szerint a technológia, különösen a digitális technológia fejlődése által újra rajzolt piaci környezet és versenyszabályok változása, amelyek egyik fő eleme a versenyelőnyök rövidebb életciklusa, másrészt pedig a versenyelőny megszerzési módjának megváltozása. Egyre fontosabbá válik az ajánlatok testreszabása valamint az, hogy a vásárló a megfelelő információk birtokába jutva, de ugyanakkor kényelmesen tudjon az ajánlatok közül választani, és az ügylet lebonyolítása minél kevesebb idő- és energiaráfordítással váljon számára lehetővé. E követelmény fő megoldása és egyben persze generáló tényezője is a digitalizáció.

  3. Hogyan látod saját magadat a digitális transzformációban?

    Vállalatvezetőként fontos, hogy elfogadjam, hogy a digitalizáció, és főként az ahhoz kapcsolódó folyamatfejlesztés éppen olyan stratégiailag fontos tevékenységek, mint a termékek előállítása vagy éppen értékesítése, így biztosítanom kell ezekhez a megfelelő erőforrásokat, legyen szó akár munkaerő-kapacitásról vagy forrásokról. A digitalizációs versenyképesség fejlesztése ma már nem egyszerűen a versenyelőny megszerzésének egy, választható útja, hanem alapkövetelmény, amelyet be kell építeni  nem csak a gazdálkodásba, hanem a vállalati kultúrába egyaránt.