Hajnal Géza – (X-sight, Cégvezető partner) válaszol

SalesTech:  Mi jelenti a legnagyobb kihívást ma a b2b/b4b/b2c értékesítésben?

Hajnal Géza: A legnagyobb kihívást a közömbös vagy éppen negatív értékesítői hozzáállás és a magas fluktuáció jelenti. Okait sok mindenben kereshetjük, többek között az elismerés, perspektíva, sikerélmény hiányában, a teljesíthetetlen elvárásokban, bomlasztó csapatszellemben, kiszámíthatatlanságban, stb. További kihívást okoznak a generációk közti különbségek, mind az ügyfelek és az értékesítők körében. Extrém módon eltér ugyanis motivációjuk, hozzáállásuk, kommunikációjuk, másképp tanulnak és fejlődnek. Olyan rendszert kell kidolgozni, amelyben minden generáció megtalálja a helyét, így maximumra növelheti teljesítményét, hiszen jól érzi magát.

ST:  Mit tartasz a legfontosabb trendnek, ami befolyásolja az üzleteteket?

HG: Egyértelműen a digitalizáció, az online megoldások implementálása a napi működésbe. Ez nem csupán a szervezettől kíván meg egy tanulási folyamatot, hanem az ügyfeleket is edukálni kell. A fizikai terek, például üzletek is teljesen átalakulnak, csökken az értékesítő és az ügyfél közti távolság, a sales folyamatok az interakcióra, kényelemre, mobilitásra és gyorsaságra alapoznak.

ST:  Hogyan jellemeznéd a technológiához való viszonyotokat?

HG: 2017-ben a tanulás már technológia és digitalizáció nélkül nem létezik. A tréningszektorban is alapjaiban fognak átalakulni az oldskool megközelítések. Ez egy olyan alapigazság, amelyet mi már folyamatainkba, eszközeinkbe, hovatovább jövőképünkbe is beépítettünk. Csak az fog megmaradni a piacon, aki képes a paradigmaváltásra.

Előadóinkról bővebben:  www.salestecheurope.com/eloadok