Az értékesítési üzletág rengeteget változott az elmúlt években. A vásárlók ma nagyobb valószínűséggel vásárolnak online mintsem, hogy várjanak a sült galambra, hogy valaki tisztítószereket árulva becsengessen az ajtajukon. Az online eszközök fejlődése is követte az igényeket, használatukkal hatékonyabbá tehetjük az értékesítést, és elérhetjük azokat a vásárlókat is, akik online nézelődnek és vásárolnak.

Szinte minden értékesítési problémára találhatunk megoldást. Léteznek appok kimondottan sales csapatoknak és értékesítési vezetőknek is.

És hogy mit várunk el egy jó apptól? Kapcsolatépítést, csapatszervezést, hatékony és gyors kommunikációt, felügyeletet és kontrollt. Ahogy egy jó asszisztens a főnök keze alá dolgozik, úgy segít egy jó alkalmazás a vezetőnek, hogy csúcsteljesítményt nyújtson.

Íme 6 app, ami gördülékennyé teszi a munkát. Ebből a hatból mi hármat is használunk. Basecampet, én imádom, a többiek pedig kezdik megszeretni, Google Drive-ot, ahol az egyidejű szerkesztés a csúcs, és Slacket, mert mindenki azt használja (gyors, könnyed és fiatalos).

 Salesmate

A Salesmate hatékonyan segíti a kapcsolatépítést. Egy felületre gyűjti össze, hogy a különböző ügyfeleknél hol áll az értékesítési folyamat, és mik voltak az utolsó lépések. Így nem kell azon aggódni, hogy ugyanazt az ügyfelet egymás után többen keresik meg ugyanazzal a lehetőséggel. Egy felületen látható, hogy hol tart az üzlet alakulása, látható hol akadt meg esetleg, vagy hol lépnek ki a legtöbben a vásárlási folyamatból. Így láthatóvá válnak a gyenge pontok és a fejlesztésre szoruló területek.

 Slack

A Slack a kommunikáció és a feladatmegosztás egyszerűsítésére hivatott. Üzeneteket tudunk küldeni csapattagoknak, illetve külön felületekre felvihetők a feladatok, beállítva hozzá a hozzáféréseket is. Mindenki csak annyi információt kap, amennyire szüksége van, és nem lep el a céges spam az értelmetlenül sok cc-től. Hatékonyabbá válik a csapat munkája, mert mindenki csak a saját feladataival foglalkozik, és ahhoz minden információ a rendelkezésére áll.

 Basecamp

Az egyik legfelkapottabb együttműködést elősegítő projekt/csapat menedzsment eszköz. Főként közepes méretű csoportok vagy több csoport együttműködése esetén hasznos. Projektenként új fülön lehet összeszedni a feladatokat, gyűjteni a fájlokat és dokumentumokat, to do lista szerűen ütemezni az elvégezendő feladatokat. Emellet lehetőség van nyomon követni a változásokat, és üzeneteket váltani.

 Google Drive

Valószínűleg már mindenki legalább egyszer kipróbálta vagy kapott dokumentumot a Google Drive-on keresztül. A Drive-on tárolhatunk és megoszthatunk file-okat, dokumentumokat, készíthetünk kérdőíveket, amelyeken közösen és egyszerre dolgozhatunk. A Google Drive ingyenes és üzleti, fizetős szolgáltatásként is elérhető.

 Wimi

A Wimi egy online projektmenedzsment és file-megosztó alkalmazás.  A különlegessége, hogy minden file-hoz külön hozzáférési jogosultságot tudunk adni, ellentétben a Dropbox-szal és a Google Drive-val. Lehetőségünk van dokumentumokat megosztani, kommentelni és üzeneteket küldeni.

Kis csapat számára kiváló lehetőség, mert a személyenkénti használat után fizetnünk és nem kell többet fizetnünk, mint amennyit valóban kihasználunk.

Még jobb, hogy a Wimi-be több alkalmazást is integrálni tudunk, mint például a Dropbox, a Google alkalmazásokat, a Skype-ot és az Evernote-ot is.

 Goodwerp Studio Manager

Ez az alkalmazás kifejezetten a vezetőknek hasznos a feladatok és a csapat nyomon követéséhez.

Figyelhetőek a számlák, mérhető vele a termelékenység és a teljesítmény. Hozzárendelhető együttműködéshez, és automatikusan értesíti a csapatot az új feladatokról.

A alkalmazás egyszerűen használható és csak olyan funkciói vannak, amire a sales igazgatóként dolgozó fejlesztőnek is szüksége volt a beosztottai irányításához, így szinte biztos, hogy mindent használni fog, amit a Studio Manager kínál.

Önök mit használnak? Ha nekünk beválik még valami, arról újra írunk.